Snel­le noe­dels met kip en Azi­a­ti­sche wok­groen­te

Bijzonder en lekker snel klaar.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Bijzonder en lekker snel klaar. 2 personen
3 8

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Neem de pan, als het water kookt, van het vuur en laat de noedels 4 min. wellen. Doe in een vergiet, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak de kipreepjes, knoflook en woksaus 3 min. Voeg de wokgroente, behalve de blaadjes tatsoi, toe en roerbak nog 4 min.
  4. Schep de tatsoi, sesamolie en de noedels erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer dit gerecht in een kom en bestrooi met het sesamzaad.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 49 2016

Snelle noedels met kip en Aziatische wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le noe­dels met kip en Azi­a­ti­sche wok­groen­te

1
1
  • 125 g eiermie

Breng een ruime pan water aan de kook. Neem de pan, als het water kookt, van het vuur en laat de noedels 4 min. wellen.

2
2

Doe in een vergiet, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3
  • 5 g sesamzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 180 g kipfilet
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 75 ml verse woksaus sesam-soja
  • 380 g Aziatische wokgroente met peulen, tatsoi, gele wortel & groene paprika

Verhit de olie in de wok en roerbak de kipreepjes, knoflook en woksaus 3 min. Voeg de wokgroente, behalve de blaadjes tatsoi, toe en roerbak nog 4 min.

6
6
  • 1 el sesamolie

Schep de tatsoi, sesamolie en de noedels erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer dit gerecht in een kom en bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.