Pas­ta car­bo­na­ra met cour­get­te en groe­ne as­per­ges

Italiaanse klassieker met een smaaktwist van milde groenten.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse klassieker met een smaaktwist van milde groenten. 2 personen
3 22

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Was de courgette en snijd in plakken van ½ cm breed. Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Maak de knoflook schoon, halveer de teen en pers een ½ teen boven de groente. Bestrooi met de dragon, peper en eventueel zout. Schep om en rooster de groente in de oven in ca. 10 min. beetgaar. Schep halverwege om.
  3. Voeg als het water kookt, de penne en eventueel zout toe en kook de pasta in 8 min. beetgaar.
  4. Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en voeg het spek toe. Pers de rest van de knoflook erboven en bak 4 min. mee. Neem van het vuur. Klop het ei met de slagroom los en voeg naar smaak peper toe.
  5. Giet de penne af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de penne in de hapjespan bij het spek. Voeg het roommengsel en de helft van de kaas toe en meng door elkaar. Voeg eventueel kookvocht toe om het nog smeuïger te maken.
  6. Verdeel direct over de borden en bestrooi met de kaas en royaal met peper. Serveer met de geroosterde groenten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 995 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 49 2016

Pasta carbonara met courgette en groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta car­bo­na­ra met cour­get­te en groe­ne as­per­ges

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Breng een ruime pan water aan de kook.

3
3
  • 350 g groene asperges
  • 1 courgette

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Was de courgette en snijd in plakken van ½ cm breed.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl gedroogde dragon

Maak de knoflook schoon, halveer de teen en pers een ½ teen boven de groente. Bestrooi met de dragon, peper en eventueel zout.

6
6

Schep om en rooster de groente in de oven in ca. 10 min. beetgaar. Schep halverwege om.

7
7
  • 150 g penne

Voeg als het water kookt, de penne en eventueel zout toe en kook de pasta in 8 min. beetgaar.

8
8
  • 1 el olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en voeg het spek toe. Pers de rest van de knoflook erboven en bak 4 min. mee.

9
9
  • 1 ei
  • 60 ml slagroom

Neem van het vuur. Klop het ei met de slagroom los en voeg naar smaak peper toe.

10
10

Giet de penne af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de penne in de hapjespan bij het spek.

11
11
  • 30 g Regato 40+ kaas

Voeg het roommengsel en de kaas toe en meng door elkaar. Voeg eventueel kookvocht toe om het nog smeuïger te maken.

12
12
  • 30 g Regato 40+ kaas

Verdeel direct over de borden en bestrooi met de kaas en royaal met peper. Serveer met de geroosterde groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.