Bie­ten­piz­za met pad­den­stoe­len, Fran­se kaas en ge­bak­ken ei

Iets bijzonders op tafel? Wat dacht je van een bietenpizzabodem!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Iets bijzonders op tafel? Wat dacht je van een bietenpizzabodem! 2 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met crème fraîche. Bestrooi met de tijm, peper en eventueel zout.
  2. Verdeel de roerbakgroente erover. Snijd de Franse kaas in plakjes en verdeel ze over de pizza’s, maar laat in het midden wat ruimte vrij voor de eieren. Bak de pizza’s ca. 8 min. onder in de oven. Haal uit de oven en breek de eieren in het midden boven de pizza’s. Bestrooi de eieren met peper en eventueel zout. Bak de pizza’s nog ca. 8 min. onder in de oven.
  3. Meng ondertussen de slamelange in een kom met de dressing en breng op smaak met peper. Serveer bij de pizza.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 49 2016

Bietenpizza met paddenstoelen, Franse kaas en gebakken ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­piz­za met pad­den­stoe­len, Fran­se kaas en ge­bak­ken ei

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 bietenpizzabodems
  • 125 g crème fraîche light
  • 2 tl gedroogde tijm

Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met crème fraîche. Bestrooi met de tijm, peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Verdeel de roerbakgroente erover.

4
4
  • 120 g la Brique mini

Snijd de Franse kaas in plakjes en verdeel ze over de pizza’s, maar laat in het midden wat ruimte vrij voor de eieren.

5
5
  • 2 eieren

Bak de pizza’s ca. 8 min. onder in de oven. Haal uit de oven en breek de eieren in het midden boven de pizza’s.

6
6

Bestrooi de eieren met peper en eventueel zout. Bak de pizza’s nog ca. 8 min. onder in de oven.

7
7
  • 80 g jonge bladsla met veldsla
  • 30 g balsamicodressing

Meng ondertussen de slamelange in een kom met de dressing en breng op smaak met peper. Serveer bij de pizza.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.