Ho­me­ma­de huts­pot­koek­jes met ge­hakt­bal­le­tjes en sla

Hutspot met een krokant korstje!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hutspot met een krokant korstje! 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de hapjespan en bak de hutspotgroente 5 min. Laat 5 min. afkoelen. Roer ondertussen de aardappelpuree los in een kom.
  2. Verhit de olie in de reguliere koekenpan en bak de gehaktballetjes in 2 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Bak ze vervolgens in 10 min. op laag vuur gaar.
  3. Voeg ondertussen de hutspotgroente toe aan de aardappelpuree en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van Ø 6 cm van. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de koekjes op matig vuur in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de salademix. Besprenkel met de dressing.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de hutspotkoekjes en de salade.

Tip:

De hutspotkoekjes zijn de volgende dag koud ook lekker als lunch (als je ze nog niet allemaal opgegeten hebt!).

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 49 2016

Homemade hutspotkoekjes met gehaktballetjes en sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de huts­pot­koek­jes met ge­hakt­bal­le­tjes en sla

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 400 g fijngesneden hutspotgroenten

Verhit de olie in de hapjespan en bak de hutspotgroente 5 min. Laat 5 min. afkoelen.

2
2
  • 450 g aardappelpuree met boter

Roer ondertussen de aardappelpuree los in een kom.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 300 g runderballetjes

Verhit de olie in de reguliere koekenpan en bak de gehaktballetjes in 2 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.

4
4

Bak ze vervolgens in 10 min. op laag vuur gaar.

5
5

Voeg ondertussen de hutspotgroente toe aan de aardappelpuree en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Vorm er met vochtige handen 12 koekjes van Ø 6 cm van.

7
7
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de koekjes op matig vuur in 8 min. goudbruin. Keer halverwege.

8
8
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g salademix
  • 100 g honing-tijmdressing

Halveer ondertussen de cherrytomaten en meng met de salademix. Besprenkel met de dressing.

9
9

Serveer de gehaktballetjes met de hutspotkoekjes en de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.