Zalm­bur­ger met dra­gon­kriel­tjes en snij­bo­nen

Vergeet het vlees. Vanavond eet je vis bij je aardappelen en groente!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vergeet het vlees. Vanavond eet je vis bij je aardappelen en groente! 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de krieltjes en halveer ze. Kook ze ongeschild in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd in schuine stukken van 3 cm en kook in 8 min. in het kokende water beetgaar.
  3. Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper. Voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Laat de augurkenblokjes uitlekken. Giet de snijbonen met sjalot af en schep om met de augurk. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  5. Giet de krieltjes af en schep om met de boter en de dragon. Breng op smaak met peper. Roer de yoghurt los met de mayonaise. Serveer de zalmburgers met de snijbonen met augurk, krieltjes en yoghurtdip.

variatietip:

Voor een yoghurtdip met pit voeg je er een paar druppels tabasco aan toe.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 49 2016

Zalmburger met dragonkrieltjes en snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­bur­ger met dra­gon­kriel­tjes en snij­bo­nen

1
1
  • 1 kg krieltjes

Was de krieltjes en halveer ze. Kook ze ongeschild in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook.

3
3
  • 800 g snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd in schuine stukken van 3 cm en kook in 8 min. in het kokende water beetgaar.

4
4
  • 1 sjalot
  • 235 ml augurkenblokjes

Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper. Voeg de laatste minuut toe aan de snijbonen. Laat de augurkenblokjes uitlekken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5

Giet de snijbonen met sjalot af en schep om met de augurk. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g boter
  • 4 gepaneerde zalmburgers

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de zalmburgers in 8 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 15 g boter
  • 2 tl dragon
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise

Giet de krieltjes af en schep om met de boter en de dragon. Breng op smaak met peper. Roer de yoghurt los met de mayonaise.

8
8

Serveer de zalmburgers met de snijbonen met augurk, krieltjes en yoghurtdip.

variatietip:

Voor een yoghurtdip met pit voeg je er een paar druppels tabasco aan toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.