Ge­hak­twel­ling­tons met fris­se dop­erw­ten en knol­sel­de­rij

Pittig gehakt in een krokant jasje, geserveerd met zachte groenten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pittig gehakt in een krokant jasje, geserveerd met zachte groenten. 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop ondertussen het ei los. Snipper de ui zo fijn mogelijk en kneed met de hot curry, de helft van het ei en peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen 4 platte burgers van het gehakt.
  2. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de burgers erop. Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water en dek de burgers af met de rest van het bladerdeeg. Druk de randen aan met een vork. Maak met een mes 4 kleine inkepingen in het midden van elk pakketje. Bestrijk met de rest van het ei. Plaats in het midden van de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  3. Schil ondertussen de knolselderij en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een ruime koekenpan en roerbak de knolselderij in 12 min. op middelhoog vuur beetgaar. Voeg de doperwten toe en verwarm 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de munt.
  4. Serveer de wellingtons met de groenten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Pittigheid

Gehaktwellingtons met frisse doperwten en knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hak­twel­ling­tons met fris­se dop­erw­ten en knol­sel­de­rij

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop ondertussen het ei los.

3
3
  • 1 ui
  • 1 el hot currypoeder
  • 500 g half-om-halfgehakt

Snipper de ui zo fijn mogelijk en kneed met de hot curry, de helft van het ei en peper en eventueel zout door het gehakt.

4
4

Vorm met vochtige handen 4 platte burgers van het gehakt.

5
5

Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de burgers erop.

6
6

Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water en dek de burgers af met de rest van het bladerdeeg. Druk de randen aan met een vork.

7
7

Maak met een mes 4 kleine inkepingen in het midden van elk pakketje. Bestrijk met de rest van het ei.

8
8

Plaats in het midden van de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 1 knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm (brunoise).

10
10
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en roerbak de knolselderij in 12 min. op middelhoog vuur beetgaar.

11
11
  • 350 g doperwten
  • 7½ g verse munt

Voeg de doperwten toe en verwarm 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de munt.

12
12

Serveer de wellingtons met de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.