Een­den­haas­jes met ker­sen-bier­saus

De zoete smaak van kers is heerlijk bij de sterke smaak van eend.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De zoete smaak van kers is heerlijk bij de sterke smaak van eend. 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bolzeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend met een garde de takjes tijm, het bier, de helft van de kersen en alle kersensiroop toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Schenk de saus door een bolzeef en doe terug in de pan.
  2. Voeg 50 g boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop toe aan de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de eendenhaasjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de haasjes op hoog vuur in 30 sec. per kant goudbruin. Serveer met de saus.

bereidingstip:

Je kunt stap 1 tot twee dagen van tevoren voorbereiden. Maak de saus af (stap 2) terwijl je op het laatst de eendenhaasjes bakt

combinatietip:

Lekker voor erbij: tricolore vlechtbrood.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Eendenhaasjes met kersen-biersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­den­haas­jes met ker­sen-bier­saus

1
1
  • 350 g kersen zonder pit op siroop
  • 1 sjalot
  • 25 g boter

Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 25 g bloem

Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen.

3
3
  • 3 takjes tijm
  • 250 ml kriekbier

Voeg al roerend met een garde de takjes tijm, het bier, de helft van de kersen en alle kersensiroop toe.

4
4

Laat op laag vuur 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Schenk de saus door een bolzeef en doe terug in de pan.

5
5
  • 50 g boter
  • 3 el ahornsiroop

Voeg de boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop toe aan de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 12 eendenhaasjes
  • 25 g boter

Bestrooi de eendenhaasjes met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de haasjes op hoog vuur in 30 sec. per kant goudbruin.

7
7

Serveer met de saus.

bereidingstip:

Je kunt stap 1 tot twee dagen van tevoren voorbereiden. Maak de saus af (stap 2) terwijl je op het laatst de eendenhaasjes bakt

combinatietip:

Lekker voor erbij: tricolore vlechtbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.