bewaar
Varkenshaas met paddenstoelen-roomsaus
Varkenshaas met paddenstoelen-roomsaus
bewaar

Varkenshaas met paddenstoelen-roomsaus

Met een varkenshaasje scoor je altijd. Lekker met deze romige saus!

40 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

380 ml

paddenstoelenfond in pot

250 g

fijne soepgroente

150 g

AH Feestfavoriet paddenstoelentrio

50 g

ongezouten roomboter

50 ml

medium sherry

125 ml

verse slagroom

2

scharrelvarkenshaas

Met een varkenshaasje scoor je altijd. Lekker met deze romige saus!

Aan de slag

1

Doe de fond met de soepgroente in een steelpan en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op middelhoog vuur zodat de fond inkookt en de groentesmaken erin trekken. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Verwijder de stelen van de shiitakes en snijd vervolgens de grotere shiitakes in plakjes.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager en blus af met de sherry. Schenk als het vocht verdampt is de fond door een zeef bij de paddenstoelen. Laat 3 min. inkoken op hoog vuur. Voeg de slagroom toe en laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Verdeel de varkenshaas in 4 gelijke porties en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 10 min. tot het vlees bijna gaar is. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Schenk ondertussen de saus bij het achter gebleven bakvet in de koekenpan en verwarm. Serveer het vlees met de saus.

tip

bereidingstipJe kunt de saus (stap 1+ 2) twee dagen van tevoren bereiden.

bereidingstipEten er kinderen mee? Dan kun je de sherry helemaal weglaten. Je hoeft hem niet te vervangen.