Por­chet­ta met oven­aard­ap­pe­len

Het beste varkensvlees + de lekkerste kruiden = een heerlijk Italiaans gerecht waar je iedereen stil mee krijgt.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het beste varkensvlees + de lekkerste kruiden = een heerlijk Italiaans gerecht waar je iedereen stil mee krijgt. 8 personen
2 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Snijd de naaldjes van de rozemarijntakjes fijn. Meng de aardappel met de rozemarijn, venkelzaad en olijfolie. Doe in lage ovenschaal.
  2. Leg de porchetta op een ovenrooster iets boven het midden van de oven. Steek de vleesthermometer, ingesteld op 70 °C, in het midden van het vlees. Zet de aardappelen na 35 min. onder het vlees in de oven. Neem het vlees na weer 35 min. uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Zet de oven uit, maar laat de aardappelen nog in de oven staan. Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappelen.

bereidingstip:

Je kunt stap 1 van dit gerecht vier uur van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

variatietip:

In plaats van rosevalaardappelen kun je ook pommes gourmandine (AH Excellent) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 379 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Porchetta met ovenaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Por­chet­ta met oven­aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg roseval aardappel
  • 2 takjes rozemarijn

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 parten. Snijd de naaldjes van de rozemarijntakjes fijn.

3
3
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el olijfolie

Meng de aardappel met de rozemarijn, venkelzaad en olijfolie. Doe in lage ovenschaal.

4
4
  • 1080 g Porchetta

Leg de porchetta op een ovenrooster iets boven het midden van de oven. Steek de vleesthermometer, ingesteld op 70 °C, in het midden van het vlees.

5
5

Zet de aardappelen na 35 min. onder het vlees in de oven. Neem het vlees na weer 35 min. uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

6
6

Zet de oven uit, maar laat de aardappelen nog in de oven staan.

7
7

Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappelen.

bereidingstip:

Je kunt stap 1 van dit gerecht vier uur van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

variatietip:

In plaats van rosevalaardappelen kun je ook pommes gourmandine (AH Excellent) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.