Ta­gli­a­tel­le met saf­fraan, ci­troen & par­ma­zaan

Hoe minder ingrediënten, hoe beter een pastagerecht vaak is. Dit is het bewijs!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Hoe minder ingrediënten, hoe beter een pastagerecht vaak is. Dit is het bewijs! 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de kaas. Smelt de boter zonder te kleuren op laag vuur in een hapjes- of koekenpan. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de saffraan toe aan de boter. Snijd de citroen in partjes.
  2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Meng de pasta met de boter en de kaas en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Garneer met de partjes citroen, die je over de pasta kunt uitknijpen.

combinatietip:

Dit gerecht kun je ook goed eten als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de kalkoenfricandeau met gepofte-knoflooksaus uit Allerhande 12, 2016

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met saffraan, citroen & parmazaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met saf­fraan, ci­troen & par­ma­zaan

1
1
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 75 boter

Rasp de kaas. Smelt de boter zonder te kleuren op laag vuur in een hapjes- of koekenpan.

2
2
  • 1 citroen
  • 0.05 g saffraan

Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de saffraan toe aan de boter. Snijd de citroen in partjes.

3
3
  • 250 g verse tagliatelle

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4

Meng de pasta met de boter en de kaas en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.

5
5

Garneer met de partjes citroen, die je over de pasta kunt uitknijpen.

combinatietip:

Dit gerecht kun je ook goed eten als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de kalkoenfricandeau met gepofte-knoflooksaus uit Allerhande 12, 2016

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.