Car­p­ac­cio van to­maat met par­me­zaan en pijn­boom­pit­ten

Carpaccio kennen we natuurlijk van rundvlees, maar tomaat is een héle goede vervanger.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Carpaccio kennen we natuurlijk van rundvlees, maar tomaat is een héle goede vervanger. 4 personen
4 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook. Halveer de citroen. Rasp de gele schil van één helft. Meng met de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over een grote schaal. Schaaf de kaas in flinters. Besprenkel de tomaten met de dressing, verdeel de kaas en de pijnboompitten erover en garneer met blaadjes oregano.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 1 vier uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Vervang de Parmezaanse kaas door 150 g roombrie 60+. Snijd de brie in schuine, dunne plakken en leg dakpansgewijs tussen de tomaat. Gebruik in plaats van pijnboompitten gezouten pecannoten. Die hoef je niet meer te roosteren.

variatietip:

Vervang de Parmezaanse kaas door 75 g verkruimelde Blue Stilton met port (Feestavoriet). Gebruik in plaats van pijnboompitten grofgehakte walnoten. Die hoef je niet meer te roosteren.

variatietip:

Vervang de Parmezaanse kaas door 125 g verkruimelde geitenkaas natural 55+. Gebruik in plaats van pijnboompitten geroosterde hazelnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Carpaccio van tomaat met parmezaan en pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­p­ac­cio van to­maat met par­me­zaan en pijn­boom­pit­ten

1
1
  • ½ teen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • ½ el balsamicoazijn
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 tl dijonmosterd

Pers de knoflook. Halveer de citroen. Rasp de gele schil van één helft. Meng met de olie, azijn, honing en mosterd.

2
2
  • 50 g pijnboompitten

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin.

3
3

Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 8 tastytom-trostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over een grote schaal.

5
5
  • 75 g Parmezaanse kaas

Schaaf de kaas in flinters.

6
6
  • 3 takjes oregano

Besprenkel de tomaten met de dressing, verdeel de kaas en de pijnboompitten erover en garneer met blaadjes oregano.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 1 vier uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Vervang de Parmezaanse kaas door 150 g roombrie 60+. Snijd de brie in schuine, dunne plakken en leg dakpansgewijs tussen de tomaat. Gebruik in plaats van pijnboompitten gezouten pecannoten. Die hoef je niet meer te roosteren.

variatietip:

Vervang de Parmezaanse kaas door 75 g verkruimelde Blue Stilton met port (Feestavoriet). Gebruik in plaats van pijnboompitten grofgehakte walnoten. Die hoef je niet meer te roosteren.

variatietip:

Vervang de Parmezaanse kaas door 125 g verkruimelde geitenkaas natural 55+. Gebruik in plaats van pijnboompitten geroosterde hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.