Ge­rook­te zalm­bon­bon

De zalm krijgt een verfrissende oppepper van appel, radijs en yoghurt: lekker!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De zalm krijgt een verfrissende oppepper van appel, radijs en yoghurt: lekker! 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 kopjes of kommetjes (Ø 8 cm, hoogte 4 cm)
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil. Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht. Bewaar de zalm bonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.
  3. Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gerookte zalmbonbon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te zalm­bon­bon

1
1
  • 12½ g bieslook
  • ½ friszoete appel

Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de appel met schil.

2
2
  • 150 g rauwkostmix radijs
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise

Meng de bieslook, appel, rauwkost, yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 200 g gerookte zalm

Leg een een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn.

4
4

Verdeel de rauwkost erover. Vouw de randen over de vulling zodat de vulling bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee strak dicht.

5
5

Bewaar de zalmbonbon in de vershoudfolie tot het serveren in de koelkast.

6
6
  • 40 g rucola
  • 1 el olijfolie frisse citroen

Verdeel de rucola over de borden en besprenkel met de olie. Leg de zalmbonbons erop en garneer met de rest van de bieslook.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.