Pas­tei­tjes met ki­pra­gout

Een klassieker die nooit gaat vervelen. Het beste begin voor een geslaagd kerstdiner.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Een klassieker die nooit gaat vervelen. Het beste begin voor een geslaagd kerstdiner. 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kippenpoten in een pan, schenk er het water bij en voeg de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk het vlees van de poten en snijd in stukjes Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur 3 min. garen. Roer regelmatig. Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en de champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de bakjes in 8 min. af in de voorverwarmde oven. Schep de ragout in pasteibakjes en knip de bieslook erboven.

bereidingstip:

Je kunt deze ragout t/m stap 2 drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Serveer je meer dan 3 gangen? Je kunt dit recept ook goed voor 8 personen maken. Gebruik dan 8 ragoutbakjes. De rest van het recept blijft hetzelfde.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pasteitjes met kipragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tjes met ki­pra­gout

1
1
  • 2 scharrelkippenpoten
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Doe de kippenpoten in een pan, schenk er het water bij en voeg de bouillontabletten toe.

Pasteitjes met kipragout Stap 1.mp4

Instructievideo

00:18 min.

2
2

Breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken.

Pasteitjes met kipragout Stap 2.mp4

Instructievideo

00:20 min.

3
3

Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.

Pasteitjes met kipragout Stap 3.mp4

Instructievideo

00:15 min.

4
4
  • 250 g kastanjechampignons
  • 25 g boter

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur.

Pasteitjes met kipragout Stap 4.mp4

Instructievideo

00:08 min.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk het vlees van de poten en snijd in stukjes.

6
6
  • 25 g boter
  • 25 g bloem

Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux).

Pasteitjes met kipragout Stap 5.mp4

Instructievideo

00:12 min.

7
7
  • 1 el vadouvan

Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur 3 min. garen. Roer regelmatig.

Pasteitjes met kipragout Stap 6.mp4

Instructievideo

00:11 min.

8
8
  • 125 ml slagroom

Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden.

Pasteitjes met kipragout Stap 7.mp4

Instructievideo

00:13 min.

9
9

Voeg de kip en de champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pasteitjes met kipragout Stap 8.mp4

Instructievideo

00:05 min.

11
11
  • 4 luchtige ragoutbakjes in kerstboomvorm
  • 12½ g bieslook

Bak de bakjes in 8 min. af in de voorverwarmde oven. Schep de ragout in pasteibakjes en knip de bieslook erboven.

Pasteitjes met kipragout Stap 9.mp4

Instructievideo

00:17 min.

bereidingstip:

Je kunt deze ragout t/m stap 2 drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.