Ibe­ri­co pres­ca ta­gli­a­ta

Met dit stuk vlees waan jij jezelf helemaal in Spaanse sferen. Olé!

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Met dit stuk vlees waan jij jezelf helemaal in Spaanse sferen. Olé! 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Besprenkel de lapjes iberico presa aan beide zijden met 1 el olie, het zout en de tabasco. Laat op kamertemperatuur komen. Verhit een droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de romaatjes in kwarten. Verdeel de rucola over een schaal en schep de romaatjes erop. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de balsamicoazijn.
  3. Verhit de koekenpan en bak het vlees afhankelijk van de dikte 4 tot 6 min. Keer halverwege.
  4. Snijd het vlees in repen en leg op de schaal met rucola. Schaaf de Parmezaan erover en besprenkel met de rest van de olie.

combinatietip:

Lekker met pasta of risotto.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
November 2016

Iberico presca tagliata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ibe­ri­co pres­ca ta­gli­a­ta

1
1
  • 2 iberico presca's
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • 2 tl tabasco

Besprenkel de lapjes iberico presa aan beide zijden met 1 el olie, het zout en de tabasco. Laat op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 30 g pijnboompitten

Verhit een droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 250 g romaatjes
  • 75 g rucola

Snijd de romaatjes in kwarten. Verdeel de rucola over een schaal en schep de romaatjes erop.

4
4
  • 1 el balsamicoazijn

Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de balsamicoazijn.

5
5

Verhit de koekenpan en bak het vlees afhankelijk van de dikte 4 tot 6 min. Keer halverwege.

6
6
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie

Snijd het vlees in repen en leg op de schaal met rucola. Schaaf de Parmezaan erover en besprenkel met de rest van de olie.

combinatietip:

Lekker met pasta of risotto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.