Struis­vo­gel­fi­let met bo­ter-kap­per­tjes­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de struisvogelfilet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan, leg in de ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Rooster het vlees 15-20 min. in het midden van de oven, tot het een kerntemperatuur van 58 °C heeft. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  2. Verhit ondertussen de rest van de boter met het zout in een steelpan. Blijf roeren tot de boter bruin is gekleurd. Dit duurt ca. 5 min. Schenk de bruine boter in een kom en voeg de kappertjes toe. Doe dit voorzichtig, want de boter gaat bruisen. Knijp een ½ el sap uit de citroen en doe bij de boter. Roer door. Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik en leg op een schaal. Bestrooi met de peterselie en besprenkel met wat bruine botersaus.

combinatietip:

Lekker met haricots verts en pastinaak-aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Het mooiste vlees van onze meesterslager 2016

Struisvogelfilet met boter-kappertjessaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Struis­vo­gel­fi­let met bo­ter-kap­per­tjes­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 500 g struisvogelfilet
  • 25 g roomboter

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de struisvogelfilet op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.

3
3

Neem uit de pan, leg in de ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees.

4
4

Rooster het vlees 15-20 min. in het midden van de oven, tot het een kerntemperatuur van 58 °C heeft.

5
5

Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

6
6
  • 125 g roomboter
  • 1 snufje zout

Verhit ondertussen de rest van de boter met het zout in een steelpan. Blijf roeren tot de boter bruin is gekleurd. Dit duurt ca. 5 min.

7
7
  • 2 el kappertjes

Schenk de bruine boter in een kom en voeg de kappertjes toe. Doe dit voorzichtig, want de boter gaat bruisen.

8
8
  • 1 citroen

Knijp een ½ el sap uit de citroen en doe bij de boter. Roer door.

9
9
  • 2 el platte peterselie

Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik en leg op een schaal. Bestrooi met de peterselie en besprenkel met wat bruine botersaus.

combinatietip:

Lekker met haricots verts en pastinaak-aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.