Kalfs­rack met pa­pri­ka­ta­pe­na­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ruime ovenschaal
  • vleesthermometer
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Meng de rozemarijn, het citroenrasp en 2 el citroensap met 2/3 van de paprikapoeder en 2/3 van de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Dep de kalfsrack droog met keukenpapier en leg in de ovenschaal. Bestrijk met 3 el van de kruidenolie. Verhit de rest van de paprikaolie in een hapjespan en braad de kalfsrack in 3 à 4 min rondom aan. Leg terug in de ovenschaal en schenk het bakvet erbij. Steek de vleesthermometer in het vlees, maar zonder dat deze het bot raakt. Rooster het vlees ca. 50 min. in het midden van de oven, tot het vlees een kerntemperatuur van 60 °C heeft. Neem uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten.
  4. Maak ondertussen de tapenade. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en schep in de hoge beker van de staafmixer. Pluk de blaadjes van de munt. Voeg de helft van de munt, de helft van de feta, de rest van het paprikapoeder en de rest van de olie toe en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een kommetje en verkruimel de rest van de feta erboven en wat muntblaadjes. Serveer bij de kalfsrack.

combinatietip:

Lekker met couscous en de venkelsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Het mooiste vlees van onze meesterslager 2016

Kalfsrack met paprikatapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kalfs­rack met pa­pri­ka­ta­pe­na­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 citroen

Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 4 el extra vierge olijfolie

Meng de rozemarijn, het citroenrasp en 2 el citroensap met de paprikapoeder en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 kg kalfsrack

Dep de kalfsrack droog met keukenpapier en leg in de ovenschaal. Bestrijk met 3 el van de kruidenolie.

5
5

Verhit de rest van de paprikaolie in een hapjespan en braad de kalfsrack in 3 à 4 min rondom aan. Leg terug in de ovenschaal en schenk het bakvet erbij.

6
6

Steek de vleesthermometer in het vlees, maar zonder dat deze het bot raakt.

7
7

Rooster het vlees ca. 50 min. in het midden van de oven, tot het vlees een kerntemperatuur van 60 °C heeft.

8
8

Neem uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 15 min. rusten.

9
9
  • 295 g gegrilde paprika's

Maak ondertussen de tapenade. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en schep in de hoge beker van de staafmixer.

10
10
  • 8 g munt
  • 50 g feta
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
  • 2 el extra vierge olijfolie

Pluk de blaadjes van de munt. Voeg de helft van de munt, de feta, het paprikapoeder en de olie toe en pureer met de staafmixer.

11
11
  • 50 g feta

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een kommetje en verkruimel de feta erboven en wat muntblaadjes. Serveer bij de kalfsrack.

combinatietip:

Lekker met couscous en de venkelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.