Snel­le Spaan­se maal­tijd­soep met cho­ri­zo en brood

Lekker Spaans. Olé!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Lekker Spaans. Olé! 2 personen
3 10

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het stokbrood in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in stukjes. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
  3. Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de ui, paprika en komijn toe. Bak al roerend 4 min. op hoog vuur.
  4. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg ze samen met de tomatensaus en het water toe aan de soeppan. Roer goed door, breng aan de kook en kook 6 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen. Serveer met het stokbrood.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.915 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 48 2016

Snelle Spaanse maaltijdsoep met chorizo en brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Spaan­se maal­tijd­soep met cho­ri­zo en brood

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • ½ meergranenstokbrood

Bak het stokbrood in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin.

3
3
  • 125 g Spaanse chorizo
  • 2 uien

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in stukjes. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen.

4
4
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika

Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

5
5
  • ½ tl komijn

Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de ui, paprika en komijn toe. Bak al roerend 4 min. op hoog vuur.

6
6
  • 400 g kikkererwten

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

7
7
  • 175 ml tomato frito
  • 400 ml water

Voeg ze samen met de tomatensaus en het water toe aan de soeppan. Roer goed door, breng aan de kook en kook 6 min. op laag vuur.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen. Serveer met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.