Luxe pap­par­del­le met bief­stuk, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

(23) waardeer
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een ruime pan water voor de pasta. Maak de ui schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer ze. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Breng 150 ml water aan de kook en laat de bouillontablet hierin oplossen. Snijd de peterselie fijn.
  2. Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.
  3. Fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Roer de bloem door de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot een gebonden saus.
  4. Voeg de slagroom, de rest van de bouillon en peper toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 5 min. zachtjes koken.
  5. Verhit ondertussen de rest van de boter in de andere koekenpan en bak de knolselderij, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur al omscheppend bruin.
  6. Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.
  7. Verdeel de pasta over de borden en schep de paddenstoelenragout en knolselderij erop. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel met de peterselie erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 48 2016 , Allerhande Box Week 44 2017 , Allerhande Box Week 42 2018

Luxe pappardelle met biefstuk, knolselderij en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Luxe pap­par­del­le met bief­stuk, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Verhit een ruime pan water voor de pasta. Maak de ui schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 150 g pied de moutons (paddenstoelen)
  • 1 knolselderij

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer ze. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 150 ml water
  • ½ runderbouillontablet
  • 10 g verse platte peterselie

Breng 150 ml water aan de kook en laat de bouillontablet hierin oplossen. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 1 biefstuk
  • 12½ g ongezouten boter

Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

5
5

Neem uit de pan, leg op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan zitten.

6
6

Fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak 3 min. mee.

7
7
  • 1 el tarwebloem

Roer de bloem door de paddenstoelen en bak 1 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot een gebonden saus.

8
8
  • 60 ml verse slagroom

Voeg de slagroom, de rest van de bouillon en peper toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 5 min. zachtjes koken.

9
9
  • 12½ g ongezouten boter

Verhit ondertussen de rest van de boter in de andere koekenpan en bak de knolselderij, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur al omscheppend bruin.

10
10
  • 250 g verse pappardelle

Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan kokend water en kook de pasta in 4 min. beetgaar.

11
11

Verdeel de pasta over de borden en schep de paddenstoelenragout en knolselderij erop.

12
12

Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel met de peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.