Azi­a­ti­sche roer­bak met pit­tig ge­hakt, groen­ten en spie­gel­ei

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 2 personen
4 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Breng ondertussen voor de broccoli nog een pan met weinig water aan de kook. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in de wok of hapjespan en roerbak het gehakt met de helft van de knoflook, chilivlokken en ketjap in 6 min. krokant en gaar. Neem het vlees uit de pan (maak de pan nog niet schoon) en houd het vlees warm op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes van max. 1 cm. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de broccoli toe en kook 2 min. Giet af.
  4. Verhit de rest van de olie in de eerder gebruikte wok of hapjespan en roerbak de broccoli met de rest van de knoflook 2 min. op hoog vuur. Voeg de gembersiroop, sojasaus en soepgroente toe en roerbak nog 1 min.
  5. Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.
  6. Verdeel de rijst over diepe kommen. Leg langs de randen van de kom de groenten en het gehakt apart van elkaar. Leg het ei erop. Bestrooi eventueel met peper en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.705 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 48 2016

Aziatische roerbak met pittig gehakt, groenten en spiegelei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche roer­bak met pit­tig ge­hakt, groen­ten en spie­gel­ei

1
1
  • 150 g zilvervliesrijst

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst en eventueel zout toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3

Breng ondertussen voor de broccoli nog een pan met weinig water aan de kook.

4
4
  • 1 teen knoflook

Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 200 g half-om-halfgehakt
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 el ketjap

Verhit de helft van de olie in de wok of hapjespan en roerbak het gehakt met de helft van de knoflook, chilivlokken en ketjap in 6 min. krokant en gaar.

6
6

Neem het vlees uit de pan (maak de pan nog niet schoon) en houd het vlees warm op een bord onder aluminiumfolie.

7
7
  • 300 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes van max. 1 cm. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

8
8

Voeg als het water kookt de broccoli toe en kook 2 min. Giet af.

9
9
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in de eerder gebruikte wok of hapjespan en roerbak de broccoli met de rest van de knoflook 2 min. op hoog vuur.

10
10
  • 2 sachets gembersiroop
  • 2 el sojasaus
  • 150 g boerensoepgroente

Voeg de gembersiroop, sojasaus en soepgroente toe en roerbak nog 1 min.

11
11
  • 2 eieren

Verhit ondertussen de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.

12
12

Verdeel de rijst over diepe kommen. Leg langs de randen van de kom de groenten en het gehakt apart van elkaar. Leg het ei erop.

13
13

Bestrooi eventueel met peper en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.