Ro­mi­ge zalm­scho­tel met groen­te on­der een pu­reed­ak­je

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de roerbakgroente 2 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg de kookroom toe en verwarm al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal.
  2. Laat de zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes uit de zalm en verdeel over de groente. Snijd de dille fijn en roer door de aardappelpuree. Verdeel de puree over de zalm en maak er een leuk patroon in met de tanden van een vork. Bak de zalmschotel ca. 20 min. boven in de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, maar bak de schotel nog niet af. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm het voor serveren in ca. 25 min. in de oven op 190 °C.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 48 2016

Romige zalmschotel met groente onder een pureedakje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge zalm­scho­tel met groen­te on­der een pu­reed­ak­je

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 800 g Franse roerbakgroente

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de roerbakgroente 2 min.

3
3
  • 2 el bloem
  • 250 ml kookroom light

Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg de kookroom toe en verwarm al roerend 3 min.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal.

5
5
  • 418 g roze zalm

Laat de zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes uit de zalm en verdeel over de groente.

6
6
  • 15 g dille
  • 800 g aardappelpuree met boter

Snijd de dille fijn en roer door de aardappelpuree. Verdeel de puree over de zalm en maak er een leuk patroon in met de tanden van een vork.

7
7

Bak de zalmschotel ca. 20 min. boven in de oven.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, maar bak de schotel nog niet af. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm het voor serveren in ca. 25 min. in de oven op 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.