Ve­gas­chnit­zel met ge­gril­de mais en ba­kaard­ap­pel­tjes

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook, waar de maiskolven in passen.
  2. Verhit de olie in de hapjespan en voeg de bakaardappeltjes en de rozemarijn toe. Maak de knoflook schoon en pers met de knoflookpers boven de aardappeltjes. Schep om en roerbak in 15 min. op middelhoog vuur gaar.
  3. Kook ondertussen de maiskolven in 8 min. gaar. Laat goed uitlekken.
  4. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  5. Verhit de grillpan en gril de maiskolven rondom 4 min. Keer regelmatig.
  6. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng 2/3 ervan met de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de maiskolven met het zuivelspreadmengsel, de schnitzels en rozemarijnaardappeltjes. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 48 2016

Vegaschnitzel met gegrilde mais en bakaardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gas­chnit­zel met ge­gril­de mais en ba­kaard­ap­pel­tjes

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook, waar de maiskolven in passen.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 600 g bakaardappeltjes
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Verhit de olie in de hapjespan en voeg de bakaardappeltjes en de rozemarijn toe.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Maak de knoflook schoon en pers met de knoflookpers boven de aardappeltjes. Schep om en roerbak in 15 min. op middelhoog vuur gaar.

4
4
  • 4 maiskolven

Kook ondertussen de maiskolven in 8 min. gaar. Laat goed uitlekken.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 4 krokante vegaschnitzel

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

6
6

Verhit de grillpan en gril de maiskolven rondom 4 min. Keer regelmatig.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

7
7
  • 20 g platte peterselie
  • 200 g zuivelspread naturel

Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng 2/3 ervan met de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de maiskolven met het zuivelspreadmengsel, de schnitzels en rozemarijnaardappeltjes. Garneer met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.