Witlof uit de oven met ham en tijm
Witlof uit de oven blijft toch het lekkerst als je het eet met ham en kaas. Nóg lekkerder met een beetje tijm.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g witlof
- 200 g Limburgse achterham
- 175 g geraspte oude kaas 48+
- 2 tl gedroogde tijm
- 30 g ongezouten roomboter
- 55 g amandelschaafsel
Keukenspullen
- lage ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.
- Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte. Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.
- Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
Je kunt de rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 440 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Witlof uit de oven met ham en tijm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witlof uit de oven met ham en tijm
- 800 g witlof
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden.
Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.
- 200 g Limburgse achterham
Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte.
Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.
- 175 g geraspte oude kaas 48+
- 2 tl gedroogde tijm
- 30 g ongezouten roomboter
- 55 g amandelschaafsel
Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal.
Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
Je kunt de rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.