Wit­lof­rol­le­tjes met Lim­burg­se ham en tijm

Witlof blijft toch het lekkerst als je het eet met ham en kaas. Nóg lekkerder met een beetje tijm.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Witlof blijft toch het lekkerst als je het eet met ham en kaas. Nóg lekkerder met een beetje tijm. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.
  2. Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte. Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.
  3. Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Je kunt de rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Witlofrolletjes met Limburgse ham en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­rol­le­tjes met Lim­burg­se ham en tijm

1
1
  • 800 g witlof

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden.

2
2

Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.

3
3
  • 200 g Limburgse achterham

Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte.

4
4

Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.

5
5
  • 175 g gemalen kaas oud 48+
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 30 g boter
  • 55 g amandelschaafsel

Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal.

6
6

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

bereidingstip:

Je kunt de rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.