Ri­vier­kreef­tjes­cock­tail

Dit jaar wéér garnalencocktail? Nee, we gaan voor rivierkreeftjes!

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Dit jaar wéér garnalencocktail? Nee, we gaan voor rivierkreeftjes! 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • 4 whiskyglazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de mayonaise, yoghurt, wasabi en 1 el limoensap per 4 personen in een kommetje en meng tot een egale dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng de rivierkreeftjes met het limoenrasp. Schaaf de komkommer in plakjes. Schil de avocado en schaaf met een dunschiller linten van het vruchtvlees. Besprenkel met 1 el limoensap per 4 personen. Snijd de waterkers grof, meng met de komkommer en ¾ van de rivierkreeftjes. Verdeel over de whiskyglazen. Verdeel de avocadolinten erover, besprenkel met de dressing en garneer met de rest van de rivierkreeftjes. Bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg 0.5 rode peper in ringetjes toe aan de dressing.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 1 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Rivierkreeftjescocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­vier­kreef­tjes­cock­tail

1
1
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2½ el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl wasabi

Doe de mayonaise, yoghurt, wasabi en 1 el limoensap per 4 personen in een kommetje en meng tot een egale dressing.

3
3

Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 200 g rivierkreeftjes
  • ½ komkommer
  • 1 avocado

Meng de rivierkreeftjes met het limoenrasp. Schaaf de komkommer in plakjes. Schil de avocado en schaaf met een dunschiller linten van het vruchtvlees.

5
5
  • 40 g waterkers

Besprenkel met 1 el limoensap per 4 personen. Snijd de waterkers grof, meng met de komkommer en ¾ van de rivierkreeftjes. Verdeel over de whiskyglazen.

6
6
  • 1 el zwart sesamzaad

Verdeel de avocadolinten erover, besprenkel met de dressing en garneer met de rest van de rivierkreeftjes. Bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg 0.5 rode peper in ringetjes toe aan de dressing.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 1 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.