Ma­kreel­ril­let­te met toast

Ben jij verantwoordelijk voor het voorgerecht? Dit is snel te maken, makkelijk mee te nemen én heel lekker.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Ben jij verantwoordelijk voor het voorgerecht? Dit is snel te maken, makkelijk mee te nemen én heel lekker. 8 stuks
4 1

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Smelt de boter en meng met de dragon, kappertjes en peper door de makreel. Schep in een kom, druk aan en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven. Rooster het brood en snijd diagonaal door. Serveer de toast en de cornichons bij de rillette.

bereidingstip:

Je kunt deze rillette drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

In plaats van cornichons kun je ook augurken gebruiken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Makreelrillette met toast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­kreel­ril­let­te met toast

1
1
  • 260 g gerookte makreelfilet
  • 50 g boter
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 2 el kappertjes

Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Smelt de boter en meng met de dragon, kappertjes en peper door de makreel.

2
2

Schep in een kom, druk aan en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.

3
3
  • 4 sneetjes witbrood
  • 350 ml pittige cornichons

Rooster het brood en snijd diagonaal door. Serveer de toast en de cornichons bij de rillette.

bereidingstip:

Je kunt deze rillette drie dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

In plaats van cornichons kun je ook augurken gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.