bewaar
Geroosterde pompoensoep
Geroosterde pompoensoep
bewaar

Geroosterde pompoensoep

Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nóg lekkerder.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

800 g

koelverse pompoenblokjes

1½ tl

baharat

1 liter

water

1

kippenbouillontablet

2 el

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nóg lekkerder.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de uien in kwarten. Verdeel samen met de ongepelde tenen knoflook en de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de baharat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Breng ondertussen in een soeppan het water aan de kook. Los de bouillontablet erin op.

2

Neem de ui, knoflook en pompoen uit de oven en verwijder de schil van de knoflook. Voeg de ui, knoflook en pompoen toe aan de bouillon en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verwarm eventueel kort. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de pompoenpitten.

algemeenHet kippenbouillontablet is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

algemeenJe kunt deze soep meenemen in een thermosles.

algemeenLekker met robuuste speltbroodjes.

bewaartipJe kunt de soep en toppings één dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en garneer voor het serveren met een van de toppings.