Geroosterde pompoensoep
Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nóg lekkerder.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 800 g koelverse pompoenblokjes
- 1½ tl baharat
- 1 liter water
- 1 kippenbouillontablet
- 2 el pompoenpitten
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de uien in kwarten. Verdeel samen met de ongepelde tenen knoflook en de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de baharat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Breng ondertussen in een soeppan het water aan de kook. Los de bouillontablet erin op.
- Neem de ui, knoflook en pompoen uit de oven en verwijder de schil van de knoflook. Voeg de ui, knoflook en pompoen toe aan de bouillon en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verwarm eventueel kort. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de pompoenpitten.
Tip:
Het kippenbouillontablet is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
Tip:
Je kunt deze soep meenemen in een thermosles.
Tip:
Lekker met robuuste speltbroodjes.
bewaartip:
Je kunt de soep en toppings één dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en garneer voor het serveren met een van de toppings.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 90 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 520 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Geroosterde pompoensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde pompoensoep
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 800 g koelverse pompoenblokjes
Snijd ondertussen de uien in kwarten. Verdeel samen met de ongepelde tenen knoflook en de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 1½ tl baharat
Bestrooi met de baharat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 1 liter water
- 1 kippenbouillontablet
Breng ondertussen in een soeppan het water aan de kook. Los de bouillontablet erin op.
Neem de ui, knoflook en pompoen uit de oven en verwijder de schil van de knoflook.
Voeg de ui, knoflook en pompoen toe aan de bouillon en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verwarm eventueel kort.
- 2 el pompoenpitten
Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de pompoenpitten.
bewaartip:
Je kunt de soep en toppings één dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en garneer voor het serveren met een van de toppings.