Ge­roos­ter­de pom­poen­soep

Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nóg lekkerder.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nóg lekkerder. 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel uit de pompoen. Snijd de pompoen in de breedte in plakken van 1 cm. Snijd de uien in parten en pel de knoflook. Leg de pompoen met de ui en hele tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Doe de groenten met schil, de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met een van de toppings.

serveertip:

Topping 3: Garneer de soep met 4 el pestospread (bakje 90 g).

serveertip:

Topping 2: Meng ¼ tl chilipoeder met 40 g pompoenpitten. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. op laag vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Strooi over de soep.

serveertip:

Topping 1: verkruimel 100 g feta en meng met 1 tl karwijzaad en 2 el extra vierge olijfolie. Strooi over de soep.

bewaartip:

Je kunt de soep en toppings één dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en garneer voor het serveren met een van de toppings.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde pompoensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de pom­poen­soep

1
1
  • 450 g flespompoenen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen in de lengte.

2
2

Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel uit de pompoen.

3
3
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de pompoen in de breedte in plakken van 1 cm. Snijd de uien in parten en pel de knoflook.

4
4

Leg de pompoen met de ui en hele tenen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Rooster de groenten ca. 30 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 1 liter water

Doe de groenten met schil, de bouillontabletten en het water in een grote (soep)pan en breng aan de kook.

7
7

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Garneer de soep met een van de toppings.

serveertip:

Topping 3: Garneer de soep met 4 el pestospread (bakje 90 g).

serveertip:

Topping 2: Meng ¼ tl chilipoeder met 40 g pompoenpitten. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. op laag vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Strooi over de soep.

serveertip:

Topping 1: verkruimel 100 g feta en meng met 1 tl karwijzaad en 2 el extra vierge olijfolie. Strooi over de soep.

bewaartip:

Je kunt de soep en toppings één dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep op laag vuur en garneer voor het serveren met een van de toppings.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.