Wor­tel­tjes in jus d'oran­ge

Deze oranje wortelbolletjes zien er toch heel vrolijk uit als bijgerecht op tafel?

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze oranje wortelbolletjes zien er toch heel vrolijk uit als bijgerecht op tafel? 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de worteltjes 5 min. in water en giet af. Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de sinaasappels en pers beide vruchten uit. Breng in een hapjespan 25 ml van het sinaasappelsap per persoon met de suiker aan de kook en laat op middelhoog vuur inkoken tot een siroop (dit duurt ca. 5 min). Voeg de boter toe en meng de worteltjes en salie erdoorheen.
  2. Snijd de salade-ui in dunne schuine ringen en verdeel samen met het sinaasappelrasp over de worteltjes.

bereidingstip:

Je kunt stap 1 van deze worteltjes een dag van tevoren maken. Verwarm voor serveren langzaam op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Worteltjes in jus d'orange

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­tjes in jus d'oran­ge

1
1
  • 600 g Parijse worteltjes

Kook de worteltjes 5 min. in water en giet af.

2
2
  • 2 sinaasappels

Rasp ondertussen de oranje schil van de helft van de sinaasappels en pers beide vruchten uit.

3
3
  • 30 g fijne kristalsuiker

Breng in een hapjespan 25 ml van het sinaasappelsap per persoon met de suiker aan de kook en laat op middelhoog vuur inkoken tot een siroop (dit duurt ca. 5 min).

4
4
  • 30 g roomboter
  • 1 tl gedroogde salie

Voeg de boter toe en meng de worteltjes en salie erdoorheen.

5
5
  • ½ bos salade-ui

Snijd de salade-ui in dunne schuine ringen en verdeel samen met het sinaasappelrasp over de worteltjes.

bereidingstip:

Je kunt stap 1 van deze worteltjes een dag van tevoren maken. Verwarm voor serveren langzaam op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.