Ge­vul­de hen­ne­nei­tjes

Zo'n klassieker die eigenlijk ook bij het kerstdiner niet mag ontbreken.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Zo'n klassieker die eigenlijk ook bij het kerstdiner niet mag ontbreken. 20 stuks
4 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • Staafmixer
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de eitjes in 8 min. hard. Laat schrikken onder stromend koud water, pel en halveer ze. Schep het eigeel eruit en doe met de mayonaise, hüttenkäse en tabasco in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eitjes ermee. Bestrooi met wat gerookte-paprikapoeder en garneer met peterselie.

bereidingstip:

Je kunt deze eitjes een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal ze hier 10 min. voor serveren uit.

video

Ge­vul­de ei­e­ren ma­ken

Instructievideo - 01:40 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 3 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 70 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gevulde henneneitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de hen­ne­nei­tjes

1
1
  • 10 henneneitjes

Kook de eitjes in 8 min. hard. Laat schrikken onder stromend koud water, pel en halveer ze.

Gevulde eieren maken

Instructievideo

01:40 min.

2
2
  • 3 el mayonaise
  • 3 el hüttenkäse
  • 1½ tl Tabasco chipotle

Schep het eigeel eruit en doe met de mayonaise, hüttenkäse en tabasco in een hoge beker.

Gevulde eieren maken

Instructievideo

01:40 min.

3
3

Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout

Gevulde eieren maken

Instructievideo

01:40 min.

4
4
  • 1 tl gerookte- paprikapoeder mild
  • 2 takjes peterselie

Schep de vulling in een spuitzak en vul de eitjes ermee. Bestrooi met wat gerookte-paprikapoeder en garneer met peterselie.

Gevulde eieren maken

Instructievideo

01:40 min.

bereidingstip:

Je kunt deze eitjes een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal ze hier 10 min. voor serveren uit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.