Hu­za­ren­sa­la­de met dil­le

Dat stoffige imago van de huzarensalade is in één klap verleden tijd met deze variant.

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Dat stoffige imago van de huzarensalade is in één klap verleden tijd met deze variant. 8 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsbolletjestang

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Kook de aardappelen, winterpeen en doperwten met een mespunt zout in 7 min. beetgaar. Giet af en laat op een platte schaal in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.
  2. Laat ondertussen de augurkenblokjes uitlekken en vang 1.5 eetlepel per twee personen van vocht op. Meng het vocht met de mayonaise, de olie en peper en eventueel zout tot een dressing. Meng het ei, de augurkenblokjes en dressing door de aardappel en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de dille los en schep door de salade.
  3. Haal twee mooie blaadjes per persoon van de kropsla los en leg op elk bord twee blaadjes. Maak met een ijsbolletjestang bolletjes van de salade en leg op de sla.

variatietip:

In plaats van de mostermayonaise kun je ook zelf 2 el mayonaise met 2 tl mosterd mengen.

variatietip:

Meng voor een extra feestelijke touch de huzarensalade met 100g in stukjes gesneden Yorkham, 100g in blokjes gesneden gerookte kip of 125 g warmgerookte zalmstukken (de kip kan sporen gluten bevatten).

bewaartip:

Je kunt de salade twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Huzarensalade met dille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hu­za­ren­sa­la­de met dil­le

1
1
  • 2 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn.

2
2
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 200 g winterpeen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 200 g verse doperwten

Kook de aardappelen, winterpeen en doperwten met een mespunt zout in 7 min. beetgaar.

4
4

Giet af en laat op een platte schaal in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 135 ml augurkenblokjes

Laat ondertussen de augurkenblokjes uitlekken en vang 1.5 eetlepel per twee personen van vocht op.

6
6
  • 2 el mayonaise met fijne mosterd
  • 4 el arachideolie

Meng het vocht met de mayonaise, de olie en peper en eventueel zout tot een dressing.

7
7

Meng het ei, de augurkenblokjes en dressing door de aardappel en groenten en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 4 takjes dille

Haal de dille los en schep door de salade.

9
9
  • 1 kropsla

Haal 2 mooie blaadjes per persoon van de kropsla los en leg op elk bord 2 blaadjes.

10
10

Maak met een ijsbolletjestang bolletjes van de salade en leg op de sla.

variatietip:

In plaats van de mostermayonaise kun je ook zelf 2 el mayonaise met 2 tl mosterd mengen.

variatietip:

Meng voor een extra feestelijke touch de huzarensalade met 100g in stukjes gesneden Yorkham, 100g in blokjes gesneden gerookte kip of 125 g warmgerookte zalmstukken (de kip kan sporen gluten bevatten).

bewaartip:

Je kunt de salade twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.