Bloem­kool- en broc­co­li­roos­jes

Met een krokante bite van panko en hazelnoten tover je bloemkool en broccoli om tot een feestmaal.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met een krokante bite van panko en hazelnoten tover je bloemkool en broccoli om tot een feestmaal. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de groenten 3 min. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng de panko met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  3. Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel de kruidenpanko erover. Doe de boter in klontjes erop en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin. Bestrooi met de hazelnoten.

bereidingstip:

Je kunt de panko vervangen door verkruimeld brood.

variatietip:

Vervang dan de hazelnoten door 100 g geitenkaasbolletjes (bakje).

variatietip:

Bestrooi de groenten met 4 el gebakken uitjes in plaats van met hazelnoten.

variatietip:

Vervang de hazelnoten door 70 g uitgebakken spekjes. Lekker hartig.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkool- en broccoliroosjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool- en broc­co­li­roos­jes

1
1
  • 350 g bloemkool
  • 350 g broccoli

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes.

2
2

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de groenten 3 min. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 1 rode ui
  • 50 g panko
  • ½ el gedroogde tijm

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng de panko met de tijm, peper en eventueel zout.

4
4
  • 50 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

5
5
  • 30 g boter

Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel de kruidenpanko erover. Doe de boter in klontjes erop en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin.

6
6

Bestrooi met de hazelnoten.

bereidingstip:

Je kunt de panko vervangen door verkruimeld brood.

variatietip:

Vervang dan de hazelnoten door 100 g geitenkaasbolletjes (bakje).

variatietip:

Bestrooi de groenten met 4 el gebakken uitjes in plaats van met hazelnoten.

variatietip:

Vervang de hazelnoten door 70 g uitgebakken spekjes. Lekker hartig.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.