Zalm­car­p­ac­cio met man­go, kom­kom­mer en avo­ca­do

Geen vleeseter? Carpaccio kun je ook met zalm maken. Lekker met mango en avocado!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Geen vleeseter? Carpaccio kun je ook met zalm maken. Lekker met mango en avocado! 8 personen
3 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd in reepjes van ca. 3 mm dik en 5 cm lang. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd in hetzelfde formaat reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd ook in reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  2. Meng de mango, komkommer, avocado en rode peper met de olie en azijn. Verdeel de rucola over een grote, platte schaal en verdeel de zalm erover. De saus en kappertjes uit de zalmverpakking worden niet gebruikt. Leg wat mango-groentesalade in het midden en serveer de rest ernaast.

variatietip:

Je kunt in plaats van rijstazijn ook witte balsamicoazijn gebruiken.

video

Bart van Olp­hen - zalm­car­p­ac­cio

Allerhande kookt met... - 04:25 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zalmcarpaccio met mango, komkommer en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­car­p­ac­cio met man­go, kom­kom­mer en avo­ca­do

1
1
  • 1 mango

Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd in reepjes van ca. 3 mm dik en 5 cm lang.

2
2
  • 1 komkommer

Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd in hetzelfde formaat reepjes.

3
3
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd ook in reepjes.

4
4
  • 1 rode peper

Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

5
5
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el rijstazijn

Meng de mango, komkommer, avocado en rode peper met de olie en azijn.

6
6
  • 40 g rucola
  • 200 wilde zalmcarpaccio

Verdeel de rucola over een grote, platte schaal en verdeel de zalm erover.

7
7

De saus en kappertjes uit de zalmverpakking worden niet gebruikt. Leg wat mango-groentesalade in het midden en serveer de rest ernaast.

variatietip:

Je kunt in plaats van rijstazijn ook witte balsamicoazijn gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.