Pad­den­stoe­len met knof­look en prei

Door de smaakvolle kruiden krijgen de basic groenten een verrassende smaak.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Door de smaakvolle kruiden krijgen de basic groenten een verrassende smaak. 4 personen
2 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de stelen van de shiitake uit de paddenstoelenmix en snijd de hoeden in repen. Laat de andere paddenstoelen uit de mix heel. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, baharat en prei toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met eventueel zout.

Tip:

Ook lekker met de AH Seizoens paddenstoelenmelange.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren al maken. Roerbak alles dan 1 min. bij stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak vlak voor serveren nog 1 min.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelen met knoflook en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len met knof­look en prei

1
1
  • 150 g paddenstoelentrio

Verwijder de stelen van de shiitake uit de paddenstoelenmix en snijd de hoeden in repen.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook

Laat de andere paddenstoelen uit de mix heel. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl baharat (Euroma Original spices by Jonnie Boer)*
  • 200 g gesneden prei

Verhit de olie in een wok en bak de paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, baharat en prei toe en roerbak nog 2 min.

4
4

Breng op smaak met eventueel zout.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren al maken. Roerbak alles dan 1 min. bij stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak vlak voor serveren nog 1 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.