Car­p­ac­cio van ros­bief

Staat carpaccio al jaren op het kerstmenu? Ga dit jaar eens voor deze variant van rosbief met citroenmayonaise.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Staat carpaccio al jaren op het kerstmenu? Ga dit jaar eens voor deze variant van rosbief met citroenmayonaise. 8 personen
4 4

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de mayonaise met de yoghurt en de worcestershiresaus. Schaaf de kaas in dunne flinters. Leg de rucola op een grote, platte schaal en verdeel de plakjes rosbief er in een enkele laag over. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de yoghurtdressing, kaas en vervolgens de kappertjes en granaatappelpitjes erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 270 mg
Tags
Ook te zien in

Carpaccio van rosbief

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­p­ac­cio van ros­bief

1
1
  • 3 el citroenmayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 2 tl worcestershiresauce
  • 40 g Parmezaanse kaas

Meng de mayonaise met de yoghurt en de worcestershiresaus. Schaaf de kaas in dunne flinters.

2
2
  • 40 g rucola
  • 200 g rosbief

Leg de rucola op een grote, platte schaal en verdeel de plakjes rosbief er in een enkele laag over. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el kappertjes
  • 2 el granaatappelpitjes

Verdeel de yoghurtdressing, kaas en vervolgens de kappertjes en granaatappelpitjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.