Co­quil­les met as­per­ge & ba­by­spi­na­zie

Coquilles met een Aziatisch tintje: lekker als voorgerecht!

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Coquilles met een Aziatisch tintje: lekker als voorgerecht! 8 personen
2 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de helft van de schil van de limoen. Meng de gember, knoflook, peper en het limoenrasp met 4/5 van de sesamolie. Meng de helft van deze marinade door de coquilles. Laat minimaal 30 min. in de koelkast marineren.
  2. Meng de spinazie met de rest van de marinade en verdeel over kleine bordjes of schelpen. Snijd de limoen in een partje per persoon. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de asperges met de rest van de sesamolie en gril 1 min. per kant. Verdeel over de spinazie. Gril vervolgens de coquilles 1½ min. per kant en verdeel over de groenten. Maal er zeezout naar smaak over en garneer met de partjes limoen

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 1 een dag van te voren maken.

variatietip:

In plaats van coquilles kun je ook kiezen voor AH Mantelschelpen (zak 240 g, diepvries). Laat ze van tevoren ontdooien in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Coquilles met asperge & babyspinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Co­quil­les met as­per­ge & ba­by­spi­na­zie

1
1
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 rode peper

Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 1 limoen
  • 2 el sesamolie

Rasp de helft van de schil van de limoen. Meng de gember, knoflook, peper en het limoenrasp met de sesamolie.

4
4
  • 8 coquilles

Meng de helft van deze marinade door de coquilles. Laat minimaal 30 min. in de koelkast marineren.

5
5
  • 100 g babyspinazie

Meng de spinazie met de rest van de marinade en verdeel over kleine bordjes of schelpen. Snijd de limoen in een partje per persoon.

6
6
  • 50 g groene aspergetips
  • ½ el sesamolie

Verhit een grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de asperges met de rest van de sesamolie en gril 1 min. per kant. Verdeel over de spinazie.

7
7

Gril vervolgens de coquilles 1½ min. per kant en verdeel over de groenten. Maal er zeezout naar smaak over en garneer met de partjes limoen

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht t/m stap 1 een dag van te voren maken.

variatietip:

In plaats van coquilles kun je ook kiezen voor AH Mantelschelpen (zak 240 g, diepvries). Laat ze van tevoren ontdooien in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.