Kerst­piz­za

Geen zin om uren in de keuken te staan? Wij weten zeker dat iedereen ook héél blij wordt van deze pizza's.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geen zin om uren in de keuken te staan? Wij weten zeker dat iedereen ook héél blij wordt van deze pizza's. 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasrasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de geitenkaas. Snijd de broccoli in plakjes zodat er boompjes ontstaan. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 1 min. Laat uitlekken. Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten uit de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de mais uitlekken. Maak op een pizza een ster van de aspergetips. Strooi de mais en ¼ van de geitenkaas in de ster. Verdeel de puntpaprika erover.
  2. Halveer de kerststerren van Gelderse worst overlangs. Verdeel ze met de broccoli over een pizza, zodat er een mooi kerstbos ontstaat. Bestrooi een pizza met ¼ van de geitenkaas en maak met de tuinerwten een ster. Snijd de helft van de tomaten in kwarten en leg ze in de tuinerwtenster. Bestrooi de rest van de geitenkaas over een pizza. Snijd de groene paprika in dunne reepjes en vorm er een kerstboom van. Halveer de rest van de tomaten en verdeel ze over de pizza. Bak de pizza’s een voor een of per twee in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt met een koekjesuitsteker ook zelf sterren van Gelderse worst maken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.635 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kerstpizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­piz­za

1
1
  • 150 g geitenkaas
  • 125 g broccoli

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de geitenkaas. Snijd de broccoli in plakjes zodat er boompjes ontstaan.

2
2

Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 1 min. Laat uitlekken.

3
3
  • 1 rode puntpaprika

Verwijder ondertussen de steelaanzet en zaadlijsten uit de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in ringen.

4
4
  • 75 g mais
  • 1 pizzabodems houtoven naturel
  • 50 g groene aspergetips

Laat de mais uitlekken. Maak op een pizza een ster van de aspergetips. Strooi de mais en ¼ van de geitenkaas in de ster.

5
5

Verdeel de puntpaprika erover.

6
6
  • 50 g kerststerren van Gelderse worst
  • 1 pizzabodems houtoven naturel

Halveer de kerststerren van Gelderse worst overlangs. Verdeel ze met de broccoli over een pizza, zodat er een mooi kerstbos ontstaat.

7
7
  • 4 el tuinerwten
  • 1 pizzabodems houtoven naturel

Bestrooi een pizza met ¼ van de geitenkaas en maak met de tuinerwten een ster.

8
8
  • 4 snoeptomaatjes

Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in de tuinerwtenster.

9
9
  • 1 groene paprika
  • 1 pizzabodems houtoven naturel

Strooi de rest van de geitenkaas over een pizza. Snijd de groene paprika in dunne reepjes en vorm er een kerstboom van.

10
10
  • 4 snoeptomaatjes

Halveer de tomaten en verdeel ze over de pizza.

11
11

Bak de pizza’s een voor een of per twee in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt met een koekjesuitsteker ook zelf sterren van Gelderse worst maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.