Ha­waï-kip­spies­jes met aard­ap­pel­sneeuw­pop­je

Warme stukjes ananas op een spiesje met kip: dit jaar is het écht feest tijdens het kerstdiner.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Warme stukjes ananas op een spiesje met kip: dit jaar is het écht feest tijdens het kerstdiner. 10 stuks
3 8

Ingrediënten

10 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 10 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de aardappelsneeuwpopjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kiphaasjes in stukjes en bestrooi met peper, zout en de curry. Rijg de stukjes ananas en de kipstukjes om en om aan de satéprikkers.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipspiesjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

serveertip:

Serveer ze met de aardappelsneeuwpopjes en de groentekerstboom (het recept vind je op ah.nl/allerhande).

kookstaptip:

Je kunt de spiesjes een dag van tevoren bereiden t/m stap 2.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hawaï-kipspiesjes met aardappelsneeuwpopje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­waï-kip­spies­jes met aard­ap­pel­sneeuw­pop­je

1
1
  • 450 g aardappelsneeuwpopjes

Bereid de aardappelsneeuwpopjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 500 g kiphaasjes
  • 2 tl curry madras
  • 250 g ananas-chunks

Snijd de kiphaasjes in stukjes en bestrooi met peper, zout en de curry. Rijg de stukjes ananas en de kipstukjes om en om aan de satéprikkers.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipspiesjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

serveertip:

Serveer ze met de aardappelsneeuwpopjes en de groentekerstboom (het recept vind je op ah.nl/allerhande).

kookstaptip:

Je kunt de spiesjes een dag van tevoren bereiden t/m stap 2.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.