Ba­na­nen­chee­se­ca­ke met zou­te ka­ra­mel­pop­corn

Met deze cheesecake vol crunchy karamelpopcorn kun je rekenen op applaus.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Met deze cheesecake vol crunchy karamelpopcorn kun je rekenen op applaus. 12 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)
  • bakpapier
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Verkruimel de speculaas in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de kruimels in de vorm en druk aan met een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Week ondertussen de gelatine in koud water. Pureer de bananen in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe de mascarpone, crème fraîche, kaneel en vanillesuiker bij de banaan en mix met de keukenmachine of staafmixer tot een glad mengsel. Verhit het water in een steelpan, haal van het vuur en los de gelatine er in op. Meng door het bananenmengsel. Schep de vulling op de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Haal de taart uit de vorm en leg op een platte schaal. Leg de popcorn er vlak voor serveren in een berg bovenop. Besprenkel met de stroop en bestrooi met de kerstballenmix.

bereidingstip:

Je kunt deze taart t/m stap 2 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de popcorn, stroop en hagelmix erover.

variatietip:

In plaats van de kerstballen hagelmix kun je zilveren parels (Dr. Oetker) gebruiken.

kookstaptip:

Wikkel de vorm eventueel in een hete theedoek, zo krijg je de taart makkelijker uit de vorm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­chee­se­ca­ke met zou­te ka­ra­mel­pop­corn

1
  • 100 g boter

Smelt de boter in een steelpan.

2
  • 250 g speculaas brokken

Verkruimel de speculaas in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor.

3

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Schep de kruimels in de vorm en druk aan met een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

4
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 rijpe bananen

Week ondertussen de gelatine in koud water. Pureer de bananen in de keukenmachine of met de staafmixer.

5
  • 400 g mascarpone
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl kaneel
  • 16 g vanillesuiker

Doe de mascarpone, crème fraîche, kaneel en vanillesuiker bij de banaan en mix met de keukenmachine of staafmixer tot een glad mengsel.

6
  • 3 el water

Verhit het water in een steelpan, haal van het vuur en los de gelatine er in op. Meng door het bananenmengsel.

7

Schep de vulling op de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

8
  • 125 g coated popcorn gezouten karamel

Haal de taart uit de vorm en leg op een platte schaal. Leg de popcorn er vlak voor serveren in een berg bovenop.

9
  • 2 el karamelschenkstroop
  • 2 el kerstballen hagelmix

Besprenkel met de stroop en bestrooi met de kerstballenmix.

bereidingstip:

Je kunt deze taart t/m stap 2 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de popcorn, stroop en hagelmix erover.

variatietip:

In plaats van de kerstballen hagelmix kun je zilveren parels (Dr. Oetker) gebruiken.

kookstaptip:

Wikkel de vorm eventueel in een hete theedoek, zo krijg je de taart makkelijker uit de vorm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.