Groente­kerst­boom

Ongelooflijk maar waar: als je het zo serveert, gaan ze het nog leuk vinden om groenten te eten.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Ongelooflijk maar waar: als je het zo serveert, gaan ze het nog leuk vinden om groenten te eten. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekjesuitsteker ster
  • platte schaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de snoepkomkommers in de lengte in 4 lange parten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, steek met de koekjesuitsteker (of een scherp mesje) een ster uit de gele paprika. Snijd het vruchtvlees van de groene paprika in repen.
  2. Snijd de bleekselderij in stukken van 8 cm en halveer de stukken in de lengte. Halveer de cherrytomaten. Roer de mayonaise met de yoghurt en 2/3 van de bieslook tot een saus. Breng eventueel op smaak met peper. Leg de reepjes groente in de vorm van een kerstboom op een platte schaal. Leg de gele ster bovenin en leg de tomaten in de boom. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de yoghurtdip.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht vier uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Groentekerstboom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groente­kerst­boom

1
1
  • 200 g snoepkomkommers

Snijd de snoepkomkommers in de lengte in 4 lange parten.

2
2
  • ¼ gele paprika
  • 1 groene paprika

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, steek met de koekjesuitsteker (of een scherp mesje) een ster uit de gele paprika.

3
3

Snijd het vruchtvlees van de groene paprika in repen.

4
4
  • 2 stengels bleekselderij
  • 5 cherrytomaten aan de tak

Snijd de bleekselderij in stukken van 8 cm en halveer de stukken in de lengte. Halveer de cherrytomaten.

5
5
  • 3 el mayonaise
  • 5 el yoghurt
  • 2 el bieslook

Roer de mayonaise met de yoghurt en de bieslook tot een saus. Breng eventueel op smaak met peper.

6
6

Leg de reepjes groente in de vorm van een kerstboom op een platte schaal. Leg de gele ster bovenin en leg de tomaten in de boom.

7
7
  • 1 el bieslook

Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met de yoghurtdip.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht vier uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.