Cha­teau­bri­and met room­pa­té en truf­fel­crou­tons

Een supermals stuk vlees met romige paté en een crouton deluxe met truffel: mogen we al aan tafel?

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een supermals stuk vlees met romige paté en een crouton deluxe met truffel: mogen we al aan tafel? 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek met een steker of een glas 4 cirkels van Ø 8 cm uit het brood. Bestrijk aan beide kanten met 1/4 el olie per persoon en bak in een koekenpan op middelhoog vuur aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en besprenkel met de rest van de olie. Snijd de paté in 2 gelijke stukjes per persoon. Snijd het vlees in een mooi stuk per persoon van gelijke dikte.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 2 min. per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Zet het vuur laag, leg op elke biefstuk 2 plakjes paté en verwarm nog 2 min. Leg de croutons op een bord, leg de biefstukken met paté erop en garneer met de radijskiemen.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je tot en met stap 1 maximaal een dag van tevoren voorbereiden. Bewaar de croutons in een goed afgesloten bakje.

combinatietip:

Lekker met de Peruaanse oeraardappeltjes (perupa’s).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cha­teau­bri­and met room­pa­té en truf­fel­crou­tons

1
  • 4 plakken speltbrood
  • 1 el olijfolie truffelaroma

Steek met een steker of een glas 4 cirkels van Ø 8 cm uit het brood. Bestrijk de broodrondjes aan beide kanten met de olie.

2
  • ½ el olijfolie truffelaroma

Bak in een koekenpan op middelhoog vuur aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en besprenkel met de rest van de olie.

3
  • 100 g roompaté
  • 325 g chateaubriand

Snijd de paté in 8 gelijke stukjes. Snijd het vlees in mooie stukken per persoon van gelijke dikte. Bestrooi het vlees met peper en zout.

4
  • 25 g boter

Smelt de boter in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 2 min. per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte.

5

Zet het vuur laag, leg op elke biefstuk 2 plakjes paté en verwarm nog 2 min.

6
  • 20 g radijskiemen

Leg de croutons op een bord, leg de biefstukken met paté erop en garneer met de radijskiemen.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je tot en met stap 1 maximaal een dag van tevoren voorbereiden. Bewaar de croutons in een goed afgesloten bakje.

combinatietip:

Lekker met de Peruaanse oeraardappeltjes (perupa’s).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.