Spi­cy gar­na­len

De good old garnalencocktail maakt dit jaar plaats voor deze spicy variant.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje De good old garnalencocktail maakt dit jaar plaats voor deze spicy variant. 10 stuks
1 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de citroenmayonaise met de sriracha. Verhit de arachideolie tot 180°C en frituur de garnalen in delen in 3-4 min. goudbuin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer in en glaasje met onderin een beetje van de saus.

variatietip:

Je kunt de sriracha vervangen door tabasco of sambal en de krokante garnalen door kibbeling.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spicy garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­cy gar­na­len

1
1
  • 2 el citroenmayonaise
  • 1 el sriracha

Meng de citroenmayonaise met de sriracha.

2
2
  • 500 ml arachideolie
  • 10 krokante garnalen

Verhit de arachideolie tot 180°C en frituur de garnalen in delen in 3-4 min. goudbuin.

3
3

Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer in en glaasje met onderin een beetje van de saus.

variatietip:

Je kunt de sriracha vervangen door tabasco of sambal en de krokante garnalen door kibbeling.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.