Ro­ast­beef met pe­per­korst en pe­per­room­saus

Een mooi stuk vlees dat het niet alleen goed doet op een gedekte tafel, maar met zijn peperkorst ook nog eens fantastisch smaakt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een mooi stuk vlees dat het niet alleen goed doet op een gedekte tafel, maar met zijn peperkorst ook nog eens fantastisch smaakt. 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de roastbeef in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Doe de slagroom in een koekenpan samen met de halve bouillontablet. Breng aan de kook. Plet de peperkorrels in een vijzel of op een snijplank met het lemmet van een keukenmes. Voeg 1 tl van de geplette peper per 4 personen toe aan de slagroom en laat de pepersaus tot de helft inkoken op laag vuur. Dit duurt ca. 10 min. Neem van het vuur.
  3. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de roastbeef rondom met de rest van de geplette peper en met de fleur de sel. Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Leg in de ovenschaal en steek de thermometer in het midden van het vlees. Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt van 56 °C (rare), 60 °C (medium) of 65 °C (well done). Dit duurt 20-30 min. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Verwarm ondertussen de pepersaus en serveer bij het vlees.

kookstaptip:

Je kunt het vlees een dag van tevoren kruiden en aan braden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de ovenschaal in de koelkast. Laat één uur voor het vlees de oven ingaat op kamertemperatuur komen.

kookstaptip:

Je kunt de saus (stap 2) twee dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Roastbeef met peperkorst en peperroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ast­beef met pe­per­korst en pe­per­room­saus

1
1
  • 1 roastbeef

Laat de roastbeef in ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 250 ml slagroom
  • ½ runderbouillontablet minder zout

Doe de slagroom in een koekenpan samen met de halve bouillontablet. Breng aan de kook.

3
3
  • 1½ el 4 seizoenenpeperkorrels

Plet de peperkorrels in een vijzel of op een snijplank met het lemmet van een keukenmes.

4
4

Voeg 1 tl van de geplette peper per 4 personen toe aan de slagroom en laat de pepersaus tot de helft inkoken op laag vuur. Dit duurt ca. 10 min. Neem van het vuur.

5
5
  • 25 g boter
  • 1 tl fleur de sel

Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de roastbeef rondom met de rest van de geplette peper en met de fleur de sel.

6
6

Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Leg in de ovenschaal en steek de thermometer in het midden van het vlees.

7
7

Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt van 56 °C (rare), 60 °C (medium) of 65 °C (well done).

8
8

Dit duurt 20-30 min. Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

9
9

Verwarm ondertussen de pepersaus en serveer bij het vlees.

kookstaptip:

Je kunt het vlees een dag van tevoren kruiden en aan braden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de ovenschaal in de koelkast. Laat één uur voor het vlees de oven ingaat op kamertemperatuur komen.

kookstaptip:

Je kunt de saus (stap 2) twee dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.