Mi­ni­qui­ches met truf­fel­brie

Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 685 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het romige van de brie doet het heel goed bij de intense en aardse smaak van truffel. 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 quichevormen (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur 10 min. Vet ondertussen de quichevormen in en bekleed met het bladerdeeg.
  2. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en peper en eventueel zout. Snijd de truffelbrie in stukjes. Verdeel de prei over de quichevormen. Schenk het eimengsel in de vormen en verdeel de stukjes brie erover.
  3. Bak de quiches in ca. 25 min. iets onder het midden van de oven bruin en gaar. Besprenkel vlak voor het serveren met de truffelolie en leg de tomaten en waterkers erop.

bereidingstip:

Je kunt de quiches vier dagen van tevoren bereiden. Neem ze dan al na 20 min. uit de oven, laat afkoelen en bewaar ze afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Dek af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Miniquiches met truffelbrie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­qui­ches met truf­fel­brie

1
1
  • 25 g boter
  • 400 g gesneden prei

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur 10 min.

2
2
  • 270 g bladerdeeg

Vet ondertussen de quichevormen in en bekleed met het bladerdeeg.

3
3
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 200 g truffelbrie

Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat en peper en eventueel zout. Snijd de truffelbrie in stukjes.

4
4

Verdeel de prei over de quichevormen. Schenk het eimengsel in de vormen en verdeel de stukjes brie erover.

5
5

Bak de quiches in ca. 25 min. iets onder het midden van de oven bruin en gaar.

6
6
  • 2 tl olijfolie met truffelaroma
  • 12 semi-gedroogde tomaten
  • 40 g waterkers

Besprenkel vlak voor het serveren met de truffelolie en leg de tomaten en waterkers erop.

bereidingstip:

Je kunt de quiches vier dagen van tevoren bereiden. Neem ze dan al na 20 min. uit de oven, laat afkoelen en bewaar ze afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C. Dek af met aluminiumfolie als de quiches te donker worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.