Cho­co­la­de­mous­se

Het favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber. Mét een heel lekker extraatje.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het favoriete dessert van iedere chocoladeliefhebber. Mét een heel lekker extraatje. 12 personen
2 36

Ingrediënten

12 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een steelpan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie).
  2. Meng in een kom de ricotta, crème fraîche en suiker met een mixer tot een egaal mengsel. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse. Hak de glühwein-chocolade in stukjes en schep door de mousse. Schep de mousse in een serveerschaal en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Garneer de mousse met de amandelen en serveer.

bereidingstip:

Je kunt deze mousse twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Ook lekker met geroosterde amandelen

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Chocolademousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­mous­se

1
1
  • 300 g pure chocolade 72%

Breek de pure chocolade in stukjes in een hittebestendige kom die in een steelpan past.

2
2

Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met chocolade erop en laat smelten.

3
3

Zorg dat het water de schaal niet raakt (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 500 g ricotta
  • 400 g crème fraîche
  • 2 el bruine suiker

Meng in een kom de ricotta, crème fraîche en suiker met een mixer tot een egaal mengsel.

5
5
  • 180 g chocolade glühwein

Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot een egale mousse. Hak de glühwein-chocolade in stukjes en schep door de mousse.

6
6
  • 1 doosje amandelen karamel-zeezout

Schep de mousse in een serveerschaal en zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Garneer de mousse met de amandelen en serveer.

bereidingstip:

Je kunt deze mousse twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Ook lekker met geroosterde amandelen

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.