Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

Parelhoen op z'n Italiaans met een vulling van peterseliepesto en ingepakt in pancetta: lekker!

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Parelhoen op z'n Italiaans met een vulling van peterseliepesto en ingepakt in pancetta: lekker! 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • vershoudfolie
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de pecannoten, kaas en knoflook in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal fijn. Voeg de peterselie en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper.
  2. Leg elke parelhoenfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. een ½ cm dik. Verwijder de folie en bestrijk elk filetlapje met 1 el van de pesto. Rol ze op en wikkel elk rolletje in 2 plakjes ontbijtspek. Zet eventueel vast met een satéprikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin.
  3. Leg ze in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven gaar. Snijd in schuine plakken en serveer de rest van de pesto ernaast.

bereidingstip:

je kunt de parelhoenrolletjes t/m stap 2 een dag van te voren maken.

combinatietip:

Lekker met verse tagliatelle.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde parelhoenfiletrolletjes met peterseliepesto en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 40 g manchego
  • 30 g peterselie
  • 50 g gezouten pecannoten
  • 1 teen knoflook

Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Doe de pecannoten, kaas en knoflook in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal fijn.

3
  • 6 el olijfolie extra vierge

Voeg de peterselie en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper.

4
  • 4 parelhoenfilets

Leg elke parelhoenfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de filets met een steelpan tot dunne lapjes van ca. een ½ cm dik.

5

Verwijder de folie en bestrijk elk filetlapje met 1 el van de pesto.

6
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek

Rol ze op en wikkel elk rolletje in 2 plakjes ontbijtspek of pancetta. Zet eventueel vast met een satéprikker.

7
  • 30 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Leg ze in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven gaar.

8

Snijd in schuine plakken en serveer de rest van de pesto ernaast.

bereidingstip:

je kunt de parelhoenrolletjes t/m stap 2 een dag van te voren maken.

combinatietip:

Lekker met verse tagliatelle.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.