Fram­bo­ze­nijs

Zelfgemaakt ijs blijft een topper als dessert. Deze heeft nog 2 kleuren ook!

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Zelfgemaakt ijs blijft een topper als dessert. Deze heeft nog 2 kleuren ook! 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • 4 platte desertborden

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met een mixer in 5 min. lobbig. Schep de ontdooide frambozen erdoor. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in de vriezer in 8 uur bevriezen.
  2. Verdeel de meringues over de borden. Leg op elke meringue 1 bolletje ijs. Garneer met blaadjes munt en verse frambozen.

bereidingstip:

Je kunt dit ijs drie maanden afgedekt in de vriezer bewaren. Zo heb je een lekker toetje op voorraad.

Tip:

Dit ijs is voldoende voor 8 tot 10 bolletjes

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Frambozenijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­ze­nijs

1
1
  • 375 ml slagroom
  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 250 g frambozen

Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met een mixer in 5 min. lobbig. Schep de ontdooide frambozen erdoor.

2
2

Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in de vriezer in 8 uur bevriezen.

3
3
  • 4 meringues aardbei
  • 2 takjes munt
  • 125 g verse frambozen

Verdeel de meringues over de borden. Leg op elke meringue 1 bolletje ijs. Garneer met blaadjes munt en verse frambozen.

bereidingstip:

Je kunt dit ijs drie maanden afgedekt in de vriezer bewaren. Zo heb je een lekker toetje op voorraad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.