Brow­nietaart met mas­car­po­ne en rood fruit

Twee lagen brownie, mascarpone en your topping of choice. Kerstiger wordt het niet.

  • nagerecht
  • 20 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Twee lagen brownie, mascarpone en your topping of choice. Kerstiger wordt het niet. 20 personen
3 143

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • bakpapier
  • 2 springvorm ø 18 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de chocolade in stukjes. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan samen met de chocolade. Zet het vuur uit voordat de boter en chocolade helemaal gesmolten zijn. De restwarmte zorgt ervoor dat alles mooi smelt. Roer door.
  2. Mix de eieren met de basterd- en kristalsuiker en het zout met een mixer in 4 min. tot een luchtige, lichtbruine massa. Zeef de bloem en de cacaopoeder erboven en spatel door elkaar. Spatel het boter-chocolademengsel erdoor. Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm 3 uur afkoelen.
  3. Neem de brownies uit de vorm en leg er een op een platte schaal. Doe de ring van de springvorm er weer omheen. Schep de mascarpone op de brownie en strijk glad. Leg de andere brownie er omgekeerd bovenop, met de vlakke kant boven. Duw licht aan. Verwijder de ring van de springvorm en strijk indien nodig de mascarpone glad met een spatel.
  4. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, schenk over de taart en laat over de randen lopen. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de grotere. Leg de aardbeien en frambozen op de taart en serveer. Garneer met poedersuiker.

bereidingstip:

Je kunt de taart tot en met het bakken van de brownies twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt buiten de koelkast.

variatietip:

Breng de mascarpone op smaak brengen met koffiepoeder of gepureerd fruit. Ook kun je variëren met de topping: karamelpopcorn, chocoladekrullen of ander (rood) fruit kan ook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Brownietaart met mascarpone en rood fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brow­nietaart met mas­car­po­ne en rood fruit

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 200 g pure chocolade 72%
  • 225 g boter

Breek de chocolade in stukjes. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan samen met de chocolade.

Tip: Chocolade kan snel verbranden, wil je geen risico lopen? Smelt de boter met de chocolade dan au bain-marie.

3

Zet het vuur uit voordat de boter en chocolade helemaal gesmolten zijn. De restwarmte zorgt ervoor dat alles mooi smelt. Roer door.

4
  • 4 eieren
  • 250 g donkere basterdsuiker
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 snufje zout

Mix de eieren met de basterd- en kristalsuiker en het zout met een mixer in 4 min. tot een luchtige, lichtbruine massa.

5
  • 270 g patentbloem
  • 40 g cacaopoeder

Zeef de bloem en de cacaopoeder erboven en spatel door elkaar. Spatel het boter-chocolademengsel erdoor.

6
  • 20 g boter

Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak 35 min. in het midden van de oven.

7

Neem uit de oven en laat in de vorm 3 uur afkoelen.

8

Neem de brownies uit de vorm en leg er een op een platte schaal. Doe de ring van de springvorm er weer omheen.

Tip: Tip: snijd de brownies mooi recht voor een extra strakke taart.

9
  • 500 g mascarpone

Schep de mascarpone op de brownie en strijk glad. Leg de andere brownie er omgekeerd bovenop, met de vlakke kant boven. Duw licht aan.

10

Verwijder de ring van de springvorm en strijk indien nodig de mascarpone glad met een spatel.

11
  • 100 g chocoladeglazuur

Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, schenk over de taart en laat over de randen lopen.

12
  • 500 g aardbeien
  • 150 g frambozen
  • 2 el poedersuiker

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de grotere. Leg de aardbeien en frambozen op de taart en serveer. Garneer met poedersuiker.

bereidingstip:

Je kunt de taart tot en met het bakken van de brownies twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt buiten de koelkast.

variatietip:

Breng de mascarpone op smaak brengen met koffiepoeder of gepureerd fruit. Ook kun je variëren met de topping: karamelpopcorn, chocoladekrullen of ander (rood) fruit kan ook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.