Ibe­ri­co fren­ched racks met ana­na­schut­ney

Dat is nog eens een stoer stuk vlees... met een zoet randje!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Dat is nog eens een stoer stuk vlees... met een zoet randje! 4 personen
1 1

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ananasstukjes in kleine blokjes en doe in een steelpan. Voeg de azijn, siroop en sambal toe en breng aan de kook. Laat 25 min. inkoken op middelhoog vuur. Neem de ananaschutney van het vuur en laat minimaal 1 uur afkoelen.
  2. Bestrooi de frenched racks met het zout en de baharat en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het vlees eerst aan beide zijden 2 min. op hoog vuur. Laat daarna nog 6-8 min. rustig doorgaren op laag vuur. Keer af en toe.
  3. Serveer het vlees met de ananaschutney.

serveertip:

Lekker met noedels of gebakken rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
November 2016

Iberico frenched racks met ananaschutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ibe­ri­co fren­ched racks met ana­na­schut­ney

1
1
  • 400 g ananasstukjes

Snijd de ananasstukjes in kleine blokjes en doe in een steelpan.

2
2
  • 50 ml appelciderazijn
  • 75 ml gembersiroop
  • 1 tl sambal oelek

Voeg de azijn, siroop en sambal toe en breng aan de kook. Laat 25 min. inkoken op middelhoog vuur.

3
3

Neem de ananaschutney van het vuur en laat minimaal 1 uur afkoelen.

4
4
  • 4 Iberico frenched racks
  • 1 tl zout
  • 3 tl baharat
  • 2 el olijfolie

Bestrooi de frenched racks met het zout en de baharat en bestrijk met de olie.

5
5

Verhit de grillpan en gril het vlees eerst aan beide zijden 2 min. op hoog vuur. Laat daarna nog 6-8 min. rustig doorgaren op laag vuur. Keer af en toe.

6
6

Serveer het vlees met de ananaschutney.

serveertip:

Lekker met noedels of gebakken rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.