Ap­pel-bla­der­deeg­crois­sant­jes

Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze zoete traktatie is heerlijk als toetje of gewoon als tussendoortje. 12 stuks
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verdeel de plakken bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de suiker en kaneel door elkaar verdeel 2/3 ervan over het bladerdeeg.
  3. Snijd elke plak bladerdeeg in 3 driehoeken en schuif een beetje uit elkaar. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in 12 partjes.
  4. Hak de pecannoten grof en meng met de rest van de kaneelsuiker in en ruime schaal.
  5. Leg aan elke lange kant van een deegdriehoekje 1 appelpartje. Rol het driehoekje vanaf de appelkant op tot een croissantje.
  6. Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk de bovenkant van de croissantjes met het eigeel.
  7. Dip de bovenkanten in het suiker-kaneelmengsel. Bak in het midden van de oven in 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags

Appel-bladerdeegcroissantjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel-bla­der­deeg­crois­sant­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 plakken bladerdeeg

Verdeel de plakken bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 60 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel

Meng de suiker en kaneel door elkaar verdeel 2/3 ervan over het bladerdeeg.

4
4

Snijd elke plak bladerdeeg in 3 driehoeken en schuif een beetje uit elkaar.

5
5
  • 1 kleine appel

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in 12 partjes.

6
6
  • 2 el pecannoten

Hak de pecannoten grof en meng met de rest van de kaneelsuiker in een ruime schaal.

7
7

Leg aan elke lange kant van een deegdriehoekje 1 appelpartje.

8
8

Rol het driehoekje vanaf de appelkant op tot een croissantje.

9
9
  • 1 ei

Splits het ei en klop het eigeel los.

10
10

Bestrijk de bovenkant van de croissantjes met het eigeel.

11
11

Dip de bovenkanten in het suiker-kaneelmengsel.

12
12

Bak in het midden van de oven in 15 tot 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.