Ba­pao met ge­hakt

Zelfgemaakt zijn deze met gehakt gevulde broodjes het allerlekkerst.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees bijgerecht Zelfgemaakt zijn deze met gehakt gevulde broodjes het allerlekkerst. 10 stuks
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • stoommandje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur rul (ca. 2 min.). Voeg de knoflook, gember en ketjap toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.
  2. Meng ondertussen voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Bestuif je handen met meel, neem het deeg uit de kom en kneed 5 min. door. Verdeel in 10 gelijke balletjes. Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul elk balletje met 1½ el gehaktmengsel. Knijp het deeg weer goed dicht. Vorm er mooie balletjes van.
  3. Breng een laag water van 4 cm aan de kook in een pan en plaats de stoommand erboven. Knip 9 stukjes bakpapier van ca. 8 x 8 cm. Leg stukjes bakpapier op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg er 3 à 4 bolletjes in en stoom met de deksel op de pan in 15 tot 20 min. gaar. Herhaal met de rest. Serveer de bapao met de chilisaus.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 1 g
Tags

Bapao met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­pao met ge­hakt

1
1
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 300 g rundergehakt

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur rul (ca. 2 min.).

3
3
  • 4 el ketjap manis

Voeg de knoflook, gember en ketjap toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.

4
4
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml melk

Meng ondertussen voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.

5
5

Bestuif je handen met meel, neem het deeg uit de kom en kneed 5 min. door. Verdeel in 10 gelijke balletjes.

6
6

Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul elk balletje met 1½ el gehaktmengsel. Knijp het deeg weer goed dicht. Vorm er mooie balletjes van.

7
7

Breng een laag water van 4 cm aan de kook in een pan en plaats de stoommand erboven. Knip 9 stukjes bakpapier van ca. 8 x 8 cm.

8
8

Leg stukjes bakpapier op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.

9
9

Leg er 3 à 4 bolletjes in en stoom met de deksel op de pan in 15 tot 20 min. gaar. Herhaal met de rest.

10
10
  • 100 ml chilisaus

Serveer de bapao met de chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.