To­ny's Cho­co­lo­ne­ly milk & coo­kies pan­na cot­ta

Het klassieke Italiaanse recept met een vleugje Tony's. Daar wordt alles beter van!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het klassieke Italiaanse recept met een vleugje Tony's. Daar wordt alles beter van! 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 (espresso)kopjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de slagroom met de kristalsuiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng tegen de kook aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg het merg en het stokje toe aan de slagroom. Houd de slagroom nog 10 min. op laag vuur tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  2. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit, voeg toe aan de room en roer tot de gelatine is opgelost. Laat de room 20 min. afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Meng de chocoladestukjes door de room en schenk in de espressokopjes. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

serveertip:

Serveer de panna cotta met een espresso. Ook lekker: een stukje Tony's Chocolonely erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 1 g
Tags

Tony's Chocolonely milk & cookies panna cotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ny's Cho­co­lo­ne­ly milk & coo­kies pan­na cot­ta

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 20 g kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje

Doe de slagroom met de kristalsuiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng tegen de kook aan.

2
2
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg het merg en het stokje toe aan de slagroom.

3
3

Houd de slagroom nog 10 min. op laag vuur tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.

4
4
  • 2 blaadjes gelatine

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit, voeg toe aan de room en roer tot de gelatine is opgelost.

5
5
  • 50 g Tony's Chocolonely melkchocolade kaneelbiscuit

Laat de room 20 min. afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in stukjes.

6
6

Meng de chocoladestukjes door de room en schenk in de espressokopjes. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

serveertip:

Serveer de panna cotta met een espresso. Ook lekker: een stukje Tony's Chocolonely erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.